EVOLUCIÓ AL SEGLE XXI AMB SENY

Perquè seguim sent el millor club del món, el més gran i democràtic. Això ningú ho pot negar ni es pot posar en dubte. De fet, és aquesta enorme força social, patrimonial i esportiva el gran actiu barcelonista per la remuntada en un moment prou delicat per deixar el club en les mans adequades, les més barcelonistes, les més assenyades i les més preparades. Cal actuar racionalitzant les decisions, aportar noves fórmules per evolucionar d’acord amb els canvis al món i fer una transformació efectiva protegint especialment els pilars del barcelonisme, que són la nostra pertinença a una institució sostinguda històricament per una estructura familiar, un arrelament indestructible al país i l’orgull centenari de ser més que un club, únic al món, que n’ha fet bandera del ‘tant se val d’on venim’.

Encara que els moments són molt difícils només cal endreçar el club amb seny i racionalització dels recursos per poder iniciar l’adaptació necessària al segle XXI. El món canvia, es transforma, s’adapta al context i el Barça ho ha de fer també. Ja no es pot dependre del tot de recursos externs com el turisme o les tendes als aeroports.

Trobarem un club afectat greument per l’impacte del COVID19 els dos últims exercicis, 19/20 i 20/21, calculem que amb una reducció d’ingressos de més de 200 milions anuals. I és molt important, clau pel Barça, tenir en compte que al final les grans i petites decisions esportives acaben tenint un pes i una repercussió financera enorme. Dit d’una altra manera, podrem fitxar, si s’escau, als millors jugadors del món, podrem donar els serveis de qualitat que els socis mereixen i podrem començar ràpidament les obres de l’Espai Barça per fer realitat el que va ser aprovat per referèndum i ratificat a l’Assemblea i que, sens dubte, serà l’obra patrimonial més important de la història. L’Espai Barça ha d’esdevenir una nova font de recursos.

Avui és possible fer-ho sense que afecti a les finances ordinàries ni haver de renunciar a destinar la totalitat dels recursos propis a l’activitat esportiva, que és la nostra essència, naturalesa i la màxima expressió de la identitat blaugrana, de tot allò que som i representem.

Deja una respuesta