PARLEM DE FUTBOL

PARLEM DE FUTBOL

FUTBOL

El nostre futbol és únic com a expressió del que som, el millor club de futbol del món, i es converteix en el tresor blaugrana més valuós. Representa el millor reforç de la identitat barcelonista, a més de ser l’origen dels recursos i de la nostra pròpia supervivència com a model de governança i de propietat. I per això no només hem de preservar-lo i potenciar-lo, sinó que podem millorar-lo i perfeccionar-lo. La Masia ens ha de tornar a donar un equip com el que ha regnat al planeta futbol durant l’última dècada. Seguir invertint, sense retallades ni reserves, i ampliar la formació i preparació específica dels nostres entrenadors, de la base i del futur per al primer equip: aquest és el nostre camí.

El nostre futbol és el de la Masia, que el va parir l’any 1979. La Masia ja va néixer com un concepte integral de formació educativa, inclosa la no formal com la disciplina escolar i de valors, com a base de la màgia i la fórmula magistral d’Oriol Tort, pensador i enginyer amb un llegat que ha arribat fins a construir la base d’un equip campió del món i, reconegudament, del millor equip de tots els temps, no només del Barça. També de la història del futbol.

Aquest tresor tan singular que ja tenim i del qual no només en tenim una denominació d’origen sinó el control de la producció, per dir-ho d’alguna manera, també s’ha revelat impossible de replicar fora del Barça. Calen unes condicions també especials com la complicitat, el sentiment i la fidelitat d’una massa social disposada a seguir creient en aquesta diferència que ens ha fet créixer fins a conquerir el planeta.

El missatge avui, però, és clar. Ens toca afrontar, amb la mateixa il·lusió que realisme, el final i la transició d’un cicle inimaginablement gloriós i excepcional. Som, de la mateixa manera, conscients de l’inevitable trauma que això suposa i, alhora, del repte meravellós de repetir-ho. Per què no?

La maquinària segueix, encara que trasbalsada per una gestió reprovable amb 40 fitxatges inútils per al Barça B i necessitada d’intervenció i correcció, ben capaç de seguir donant-nos jugadors extraordinaris com Ansu Fati o Riqui Puig, gol i creació, futbolistes que ens aporten talent de casa amb un valor d’identitat barcelonista immesurable i un estalvi de mercat de més de 100 milions d’euros si els haguéssim d’anar a fitxar fora. La Masia forma part, també, d’una encertada estratègia de recursos gràcies a la qual hem estat els reis del futbol mundial i, també, el club més ric i amb més admiradors. Guanyem al camp i al banc si, com sembla amb Koeman, retrobem aquest camí únic. Necessita el temps i la tranquil·litat que nosaltres li garantim assegurant que complirà, com a mínim, el seu contracte de dos anys.

Un altre Triplet amb molta gent de casa? No renunciem a res. Ara sabem que és possible i, sobretot, sabem que només ha estat possible per joc, talent, planter, afició i recursos. Aquest serà sempre, per tant, l’únic objectiu de fons, el que centrarà tots els nostres esforços.

Deja una respuesta