SOM I SEREM UN EXEMPLE DE VALORS I PROSPERITAT

Des d’aquest punt de partida, cal una evolució que, com ha estat una constant al Barça, no només s’adapti al nou ordre mundial sinó que vagi més enllà i sigui exemple i mirall. El Barça pot marcar el camí a seguir amb en Toni Freixa al capdavant d’un equip que està segur de seguir guanyant Triplets si “som capaços de no seguir desgastant-nos en batalles internes”. Primer, fent un diagnòstic infal·lible de la realitat i després aplicant enginy, idees i entusiasme per recuperar el que sempre ha funcionat: l’harmonia del planter, els millors de casa, amb jugadors de fora compromesos i l’encert de fitxar figures que vulguin venir al Barça no per diners sinó per gaudir d’aquesta grandesa que només és possible adquirir vestint la nostra samarreta i guanyant partits a l’Estadi.

Molt important enfrontar les eleccions vinents des d’una plataforma independent, sense pertinença a cap facció ni grup o col·lectiu al darrere, ni ‘isme’ tampoc, i amb la forta convicció que el club és dels socis i no de qualsevol altre interès.

Perquè el barcelonisme és el resultat de la nostra història des de la fundació del club, tres segles enrere, el 1899. Vol dir que som hereus orgullosos d’un passat ple d’emocions, adversitats i títols, de grans triomfs, d’amargues derrotes i d’extraordinàries celebracions, però sempre envoltats de dos elements comuns: la família i la senyera. El Barça és, juntament amb la Família i Catalunya, el tercer element d’identitat de milers i milers de catalans, d’arrel o integrats, al llarg de moltes generacions. Vol dir milions de barcelonistes nascuts i crescuts en un entorn de valors propis, sentiment i sentit de pertinença barcelonista que a tots ens agermana, com bé diu el nostre himne, per sobre dels resultats i les diferències socials. Sense aquesta identitat de joc i de vida i sense entendre d’on venim no seríem el que som, el club més gran del món. El més important, doncs, és l’essència i l’ànima del club, aquesta força que, des de petits, des del primer dia que anem al Camp Nou, ens transforma en barcelonistes per la resta de la nostra vida. Parlem de trets emocionals i de passió capaços de conviure i complementar-se amb l’altre tret identitari i històric de la nostra personalitat i idiosincràsia, el seny demostrat al llarg dels anys com una expressió de la nostra capacitat de trobar sempre el camí de sortida de qualsevol situació extrema. És veritat que som rauxa i som seny alhora. Per això hem arribat tan lluny i tan forts.

Deja una respuesta